"SABi autospordipidu Bikerniekis"

- Harri Matskin, Spordileht, 19. mai 1989

Tallinna Spetsialiseeritud Autobaasi autode ringrajasõiduvõistlus peeti tänavu juba 5. korda. Pealtvaatajad said Riiga sõita erirongiga. Nende vahel loositi välja hinnalised kingitused, pühapäeval tõstis meeleolu rockansamblite kontsert. Pidulikud olid ava- ja lõputseremoonia, täpselt peeti kinni ajakavast. Lühihinnang teenekalt võidusõitjalt Toivo Asmerilt: "Parim võistlus, mis ringrajal Nõukogude Liidus kunagi korraldatud." Kõik eelpoolnimetatu lõi võidukihutamiseks soodsa miljöö ja sportlased ei jäänud võlgu. "Vormel-Mondial" klassis võitis Toomas Napa ("Tallept") uue kiireima ringi rajarekordiga. 1.23,5 andis keskmist kiirust 157,88 km/h. Kümmekond ringi juhtis küll Urmas Põld ("Tallept"), kuid lubatud 91 müradetsibelli ületamise tõttu kutsuti Põld boksi ja Napa läks eest ära. Vaieldava mürapiiri ületamise pärast pidi kõrvale astuma ka auhinnakohal sõitnud Avo Soots ("Vasar") ja nii päris kolmanda koha lätlane Andris Skreja. Treeningute teine Ott Vanaselja ("Esttec") katkestas avaringil kardaaniristi purunemise tõttu. Raivo Hääl (SAB) sõitis 5. ringil rajapiirdesse.

"Vormel-Vostok" klassis juhtis Toivo Asmer ("Tallept") kogu võistluse, väljaarvatud kaks ringi, Mart Kongo ("Vasar") ees ja võitis uue rajarekordiga 1.25,3-154,55 km/h. Kolmas oli 50. eluaasta piiril Edgar Lindgren Moskvast. Tunnustust väärib 20. aastase Marek Kiisa ("Vasar") 6. koht. Tubli oli Andres Mäeotsa ("Tempo") 4. koht "Volgade" klassis.

Niipalju võistlusest. Edasi arvamusi meestelt, kes Eesti autoringrajasõiduga seotud.

Aarne Priks, SABi direktor:
"Juba tänavu plaanisime rahvusvahelist võistlust korraldada. Lätlastel aga kahjuks oli raja rahvusvaheline litsents veel tegemata. Järgmisel aastal saame asja kindlasti joonde."

Mait Luha, võistluse direktor:
"Suur tänu toetajafirmadele. Nägusad auhinnad ja soliidsed võidurahad panid välja "Esttec", "Fin-Est Hotel Group", Raku sovhoos, Tallinna EPT, "Vasar", "Kavor", "Marat", kooperatiiv "Veevalaja"."

Raul Sarap, "Esttec":
"Meie firmas on ehitamisel vormel-4 klassi võidusõiduauto, mis on levinud Põhjamaades. Mootor on "Volkswagen 1600 GTI". Tõstetud on veidi surveastet, paigaldatud "Weber"-tüüpi karboraatorid. Käigukast "Hewland" on Inglismaalt, pidurid "Lockheedilt". Šassii on "Estteci" konstruktorite Kalle Keele, Kalle Karbi ja Raul Sarapi ühistöö vili. Ott Vanaseljal on planeeritud selle masinaga võistelda Soomes ja kui seal hästi läheb, ehk on võimalik masinat müüagi. Vormel-4 on siiski vaheetapp ja lõppeesmärk on vormel-3 klassi auto ehitamine."

Urmas Põld, "Tallept":
"Juunikuus võistleb Toomas Napa Rootsis ja Toivo Asmer, Raivo Hääl ning mina Soomes. Uut autot rahvusvahelisel areenil edu saavutamiseks on hädasti vaja. Näiteks juba tuleval aastal on sotsialismimaade karikavõistlused lahtised."

Juhan Sein, "Kavor":
"Üheks meie eesmärgiks on viia boksiteenindus heale tasemele. Koolitada noortele võidusõitjatele lisaks ka mehaanikuid. Jüri Nuust on TPI autoeriala tudeng - insenerimõte peab edasi liikuma. Ka meil on ühistööplaanid Rootsi ja Saksamaa Liitvabariigiga."

Selliseid mõtteid öeldi välja Bikernieki ringraja ääres. Usun, et kokkuvõtlikult on ära öeldud olulisim meie autode ringrajasõidu perspektiividest. Omalt poolt lisaksin - ringrada aga peab siiski eeskätt endal olema. Selleks väikefirmale "Tallinnring" palju jõudu!

Tehnilised tulemused.

Vormel-"Mondial":
1. Toomas Napa, Eesti,
2. Urmas Põld, Eesti,
3. Andris Skreja, Läti,
4. Urmas Haamer, Eesti,
5. Andris Štals, Läti,
6. Aleksandr Jeremejev, Len.

Vormel-"Vostok":
1. Toivo Asmer, Eesti,
2. Mart Kongo, Eesti,
3. Edgar Lindgren, Moskva,
4. Andrei Kretov, Moskva,
5. Sergei Odintsov, Moskva,
6. Marek Kiisa, Eesti.

7. klass (1300 cm³):
1. Mihhail Tarakanov, Len,
2. Juri Katsai, Togliatti,
3. Vladimir Jegorov, Togliatti,
7. Tõnu Soomer, Eesti.

10. klass ("Volgad"):
1. Juris Belmers, Läti,
2. Nikolai Hvostov, Moskva,
3. Aleksandr Sorokin, Läti,
4. Andres Mäeots, Eesti.