"Toomas Napa 6 korda NSV Liidu meistriks"

- Spordileht, 8. juuli 1985

Nädalavahetusel mürisesid Kiievis "Tšaika" motokompleksis mootorid. Peeti NSV Liidu autode ringrajameistrivõistluste II etapp.

Vormel-3 klassis olid treeningsõitudel teistest kindlalt üle T. Napa, A. Potehhin, Avo Soots ja Raul Sarap.

Võistluskihutamisel läks stardist ette Sarap. Kohe esimesel ringil purunes Sootsil sidur ja ta katkestas. Siis keeras Napa tuurid peale ja sõitis teistel eest ära, venitades vahe kümnendaks ringiks juba 30-le sekundile. Toomas Napa oli oma sõiduvees ning vaid masinarike võis ta ilma jätta NSV Liidu meistrivõistluste kuldmedalist. Seda ägedamalt rebisid teise-kolmanda koha pärast Sarap-Potehhin. Viimasel ringil möödus moskvalane meie võidusõitjast ja tuli nagu Rustaviski teiseks. Urmas Haamer oli neljas. Leo Jazelil purunes treeningulaagris põhimootor ning see jättis "Stardi" võistleja teise kümnesse.

"Vostok"-klassis nägi stardi esirida välja selline: Viktor Kazankov (Moskva), Aleksandr Ponomarjov (Vene NFSV), Aleksandr Medvetšenko (Ukraina). Toivo Asmer läks rajale kuuendalt positsioonilt, Urmas Põld, Boris Eylandt ja Mart Kongo, kes oma põhimootorit treeningutel kuidagi käima ei saanud ning tagavaravariandi autole monteeris, olid tagapool.

Tandem Kazankov-Ponomarjov liikus kiiresti, teistele ei jäetud mingit sõiduõigust. Kahjuks katkestas kohe alguses nookuri purunemise tõttu Toivo Asmer. Tublit sõitu tegid Põld ja Eylandt ning eriti Kongo, kes koos Gudrikise ja Moraviniga olid sitkelt kinni neljandas kohas. Kui pool sõitu läbi, põrkasid Ponomarjov ja Kazankov külitsi kokku. Märg rada ei mõista nalja. Katkestas ka vanameister Edgard Lindgren. Esikolmik kaheksa ringi enne lõppu: Medvetšenko, Jonušis, Põld. Kongol ütles mootor üles. Eylandt tõusis Medvetšenko katkestamise järel teiseks. Viimasel ringil möödus Gudrikis Eylandtist. Seega:

  1. Vladas Jonušis (Leedu),
  2. Raimonds Gudrikis (Läti),
  3. Boris Eylandt,
  4. Urmas Põld.

Enne viimast etappi, mis toimub eeloleval nädalavahetusel Riias, on "Vostok"-klassis esikolmik veel kõik lahtine.