"Toomas Napa rühib kõrguste poole"

- Henn Saarmann, Spordileht, 29. juuni 1977

Meie autovõidusõitjatel on üleliidulisel areenil hea maine. Palju aastaid on eestlased autode ringrajasõidus olnud suunanäitajateks. Esimesed NSV Liidu meistrivõistlused autode ringrajasõidus korraldati 1957. aastal. 1958. aastal valmis Tallinna Autoremonditehase esimene vormel-3-klassi kuuluv sõiduk, millele anti nimeks "Estonia" ja 1959. aastal tegid eestlased debüüdi üleliidulistel meistrivõistlustel. Esimene medaliomanik oli nimekas mootorrattur Ants Promet, kes uuel alal kohe pronksi saavutas. Esimese eestlasena tuli üleliiduliste meistrivõistluste võitjaks Ants Seiler 1961. aastal. Siitpeale on Nõukogude Eesti autovõidusõitjate kordaminekud sagenenud. Madis Laiv, Enn Griffel, Peep Laansoo, Henry Saarm, Jukk Reintam... Need ja paljud teised on jäädvustanud oma nimed autospordi ajalooraamatusse.

Kuulsuste varjus on kasvanud uus vahetus. Peab kohe lisama, et põlvkondade vahetus möödus valudeta. NSV Liidu võidusõiduautode ja seeriamasinate ringrajameistrivõistluste I etapil Kiievis paistsid silma võidusõiduautodel Toomas Napa ja Raul Sarap. Nemad sõitsid uues võistlusklassis "Eastern" (kuni 1300 sm3 forsseerimata mootoriga). Mõlemad on noored ja esinesid toredasti - Toomas Napa sai etapivõidu, Raul Sarap autorikke tõttu 7. koha. Vahepeal käis Toomas Napa sotsialismimaade võidusõitjate esimesel etapil Minskis. Kohtuti Bulgaaria, Ungari, Saksa DV, Poola ja Tšehhoslovakkia parimatega. Kuidas läks, sellest rääkis Toomas Napa järgmist:

"Sõpruse auhinna võistluste esimesel etapil Minskis lasti klassis B-8 rajale üle 30 võidusõitja. Tuli kiutada 28 ringi, mis tegi kokku 100 km. Stardist sai kõige nobedamini minema Tšehhoslovakkia kolmik Karel Jilek, Vaclav Lim ja Jiri Cerva. Jõudsin nende kannule, aga mööda ei saanud, lõpetasin neljandana. Sõit oli kiire. Mulluse parima aja ületasid Minskis 7 meest. Järgmised etapid toimuvad Saksa DV-s, Tšehhoslovakkias, Poolas ja Bulgaarias. Võistlema sõidame neljakesi, peale minu veel Vladimir Barkovski, Vladimir Grekov ja Raul Sarap."

Mõni sõna Toomas Napast. Tartust sirgunud võidusõitja tegeles koolipõlves kardisõiduga. Esimest korda istus võidusõiduautosse 1972. aastal, kui õppis Tallinna Ehitus-Mehhaanikatehnikumis. Riias armeeteenistuses olles jõudis juba tunnustuseni. 1974. aastal kuulus Napale üleliidulistel meistrivõistlustel vormel-4-klassis kuldmedal ja mullu vormel-3-klassis pronksmedal. Toomas Napa sõidab Tallinna Autoremonditehases ehitatud võidusõiduautol "Estonia 18M". selle sõiduki valmistamisel abistasid Ranna sovhoosi direktor Vello Lind ja EPT Tallinna osakonna juhataja Varno Zopp. Toomas Napa kuulub spordiklubisse "Tallept". "Jõu" treener, endine kuulus võidusõitja Vambola Helm iseloomustas oma õpilast nii: "Noor sõidumees, kelle paremad päevad alles ees. Usun, et tänavune aasta toob Toomas Napale veel mõnegi võidu."