"Kaks etapivõitu vormelitel"

- Aivo Oina, Spordileht, 27. aprill 1977

NSV Liidu võidusõiduautode ja seeriamasinate ringrajameistrivõistluste I etapp viidi läbi möödunud nädalavahetusel Kiievis. Võistluspaik Ukraina ALMAVÜ uues spordikompleksis "Tsaika", kus ligi 5 km pikkune ajakohane ringrada, sportlaste hotell, lisaks garaazid ja töökojad - kõik see jättis meie võistlejaile sügava mulje.

Teisel päeval olid rajal võidusõiduautod. Esimestena startisid uue võistlusklassi masinad klassinimetusega "Eastern" (kuni 1300 cm³ forsseerimata mootoriga). Esireas alustasid Raul Sarap ja Toomas Napa. Kaheksa ringi püsis Napa liidripositsioonil, siis Sarap möödus ja lõpetas Napa ees võitjana. Kolmandana finiseeris moskvalane Aleksander Kutserenko. Teises sõidus ebaõnnestus Napal start ja esimese ringi lõpetas ta viiendana, Sarap teisena. Kuuenda ringi lõpuks oli Napa kaotatud aja tasa teinud ning asus võistlejaterivi etteotsa, Sarap jäi aga purunenud kardaaniga raja äärde. Sõidu võitis Toomas Napa, saades ühtlasi ka etapivõidu. Teine koht etapil läks A. Kutserenkole, etapi kokkuvõttes kuulub 7 koht Raul Sarapile. Et NSV Liidu meistrivõistlustel on sel aastal 3 etappi ja arvesse läheb 6 stardist 4, siis vormel "Easternil" on meie meestel kaks võitu käes.

Vormel-3 klassis (kuni 2000 cm³) startisid meilt Peep Laansoo, Tõnu Teesalu ja Aare Männamets. Esimese sõidu lõpetas Teesalu kuuendana, Laansoo seitsmendana ja teise sõidu Laansoo kaheksandana, Teesalu kuuendana. Liidripositsioonile asus leningradlane M. Lvov, kes võitis mõlemad sõidud ja ka etapi. Tõnu Teesalu sai etapil 6 ja Laansoo 8 koha.

Väikevormelitel (endine vormel-4) kaitsesid meie spordiau T. Asmer, Urmas Jürisalu ja Enno Jürima. Asmer asus juhtima, kuid siis tuli küünlarike ja sõit ebaõnnestus. Liidripositsiooni võttis sisse Jürima ning võitis sõidu. Teises sõidus oli kindlalt esimene Asmer. Etapivõitjaks tuli Jürima, teiseks lätlane Raimonds Gudrikis ja kolmandaks A. Zagradin.

Meistrivõistluste avaetapiga võivad meie piloodid üldiselt rahule jääda. Teine etapp sõidetakse
23-27 juunil Leningradis.