"Kõiki värvi medaleid"

- Noorte Hääl, 2. juuli 1986, nr. 152 (12 850)

Nädalavahetusel sõideti Kiievis NSV Liidu autovõidusõidumeistrivõistluste teine etapp. Kuna tänavu on spartakiaadiaasta, siis selgitatigi meistrid vaid kahe etapi tulemuste põhjal.

Avaetapil Tbilisis võitis mõlemas vormeliklassis teatavasti Toomas Napa. Seekordki oli Napa "Easternite" stardis suveräänne võitja. Oma Tbilisi teist kohta kordas moskvalane Viktor Kazankov. Kolmandana lõpetas Mart Kongo ja medalid jagunesid samamoodi: kuld Napale, hõbe mullusele meistrile Kazankovile ja pronks Kongole. Alles teist hooaega kõrgliigas sõitvale Kongole on see esimeseks meistrivõistluste medaliks. Meeldejäävad on ka Mart Kongo võidud NSV Liidu koondislaste Aleksandr Ponomarjovi ja Aleksandr Medvetšenko üle. Mida arvab koondise peatreener Juri Andrejev?

Vormel-3 autode stardis oodati Toomas Napa teist kuldmedalit. Napa sõitiski kohe ette, paraku ei kestnud mootor finišini. Kuldmedali sai Kiievis esimene olnud Aleksandr Potehhin Moskvast ja hõbeda teisena lõpetanud Avo Soots.

Väga pingeline oli kihutamine "Easternite" valikgrupis. Kolm esimest said õiguse tuleval aastal kõrliigamedalite järele küünitada, kõrgliigapileti soovijaid oli aga rajal mõistagi rohkem. Esikoha sai Vladimir Andrejev Moskvast, kaks ülejäänud kõrgliigakohta kuuluvad aga taktikaliselt taibukalt sõitnud Raivo Häälele ja Väino Pentusele. Pentus tegi, tõsi, suurema eduta, kõrgliigas kaasa ka mullu, Häälele on 1987. aasta meistrivõistluste stardid esimene kõrgliigakogemus.

Sedaanidel tuli NSV Liidu meistriks Aleksei Grigorjev, Andres Keevallik oli 9.