"Riiast vähe rõõmu"

- Vello Kala, Noorte Hääl, 24. september 1985

Möödunud nädalavahetusel peeti Riias Bikernieki rajal üks meie selle hooaja suuremaid spordisündmusi - sotsialismimaade karikaetapp autode ringrajasõidus. Kirjutasin meelega "meie", kuna eesti spordihuvilistele oli kihutamine Riias kindlasti "oma võistlus" - korraldajate hinnangu kohaselt müüdi pileteid ligi kümnele tuhandele (!) meie koduvabariigist saabunud spordisõbrale. (Ei usu, et ükski kodune võistlus mõnel muul spordialal nii palju vaatajaid kokku tooks.)

Ilmselt teavad juba kõik, et Toomas Napal ja Toivo Asmeril - nende edu heaks ju pöidlaid pihku pigistati - hästi küll ei läinud. Asmeri mootor purunes juba treeningul, toodi küll uus, aga aeg jäi tööks napiks. Mootorit jätkus vaid paariks ringiks. Napaga kordus põhiplaanis mullune: neljandaks ringiks suutis ta välkstardi teinud Ulrich Melkuse kinni püüda, seljataha jätta... ja siis purunes nookuri kinnis. Napa sõitis siiski edasi ja kolme-silindri-sõit tõi lõpuks 13. koha, eespool mitmeid korras autoga sõitnuid.

Tehnilised tulemused:

  1. Ulrich Melkus (SDV)
  2. Aleksandr Medvetšenko (NSVL)
  3. Jiři Ćerva (TSSV)

Neljas oli kahe esimese etapi võitja Jan Vesely. Tema juhib ka kolme etapi kokkuvõttes. Seeriaautodel on kolme etapi järel eesotsas Riias kolmas olnud Vlastimil Tomašek (TSSV). Riia rajal oli kiireim Juri Sedov (NSVL).

Lähemail päevil loodame Riia võistlustest pikemalt juttu teha.